Ševětín žije!

23. bře 2023

První ševětínský bleší trh se setkal s úspěchem

Jarní úklid - někdo se na něj vyloženě těší, někoho děsí a někdo ho vůbec neřeší. Ale všichni víme, že máme doma věci, které už nám neslouží a slušelo by jim to jinde. To věděli i prodejci, kteří se přihlásili na první ševětínský bleší trh! Provětrali své skříně, knihovny, půdy i garáže a našli spoustu pokladů. Přesvědčit jste se o tom mohli v neděli 19. března na vlastní oči. I přes časnou ranní hodinu přijela desítka prodejců ze Ševětína i okolí k ševětínskému nádraží a oživili jindy nevyužívaný plácek před kolejemi. Ještě než stihli vyložit všechno, s čím byli ochotní se rozloučit a poslat dál, už se vytvořily hloučky zájemců, kteří přišli zjistit, jestli právě zrovna nepotřebují tu skleničku, ten obraz, tu knížku, to kolo, tu halenku a tak dále.

Zboží bylo opravdu různorodé, jak to na blešáku bývá. Koupit bylo možné třeba i sekačku na trávu, dětskou sedačku na kolo, gramofonové desky nebo deskové hry. Někteří si dokonce dopředu na našich sociálních sítích, kde jsme zveřejnili malou ukázku z nabídky prodejců, vyhlédli konkrétní kousky, pro které si přijeli. Až z toho bylo i mrzení, že vybrané hrnce zmizely rychleji, než je paní stihla najít. Pravidlo kdo dřív přijde, ten dřív kupuje, se zkrátka potvrdilo. A došlo i na smlouvání o ceně a slevy před zavíračkou. Komu při nakupování vyhládlo, dal si výborný slaný koláč nebo banánový chlebíček a nejen že tak neodcházel domů s prázdnýma rukama, ale ani s prázdným žaludkem.

První ševětínský blešák se povedl nad očekávání, moc rádi jsme viděli váš zájem a můžeme snad už prozradit, že to nebylo naposledy, kdy jsme takhle bleškovali. I z vašich reakcí soudíme, že další termín bude třeba! Mnozí běželi třídit své domácí poklady rovnou. Tak do toho, ať je zase z čeho vybírat! Na viděnou příště! A kdybyste chtěli atmosféru trhů zažít dříve, už 2. dubna nás čeká první letošní ševětínský trh pod kostelem! Naše tradiční akce bude tentokrát ve velikonočním duchu, těšíme se na vás!

    1110
    0