První ševětínský bleší trh se setkal s úspěchem
top of page
  • Obrázek autoraŠevětín žije!

První ševětínský bleší trh se setkal s úspěchem

Jarní úklid - někdo se na něj vyloženě těší, někoho děsí a někdo ho vůbec neřeší. Ale všichni víme, že máme doma věci, které už nám neslouží a slušelo by jim to jinde. To věděli i prodejci, kteří se přihlásili na první ševětínský bleší trh! Provětrali své skříně, knihovny, půdy i garáže a našli spoustu pokladů. Přesvědčit jste se o tom mohli v neděli 19. března na vlastní oči. I přes časnou ranní hodinu přijela desítka prodejců ze Ševětína i okolí k ševětínskému nádraží a oživili jindy nevyužívaný plácek před kolejemi. Ještě než stihli vyložit všechno, s čím byli ochotní se rozloučit a poslat dál, už se vytvořily hloučky zájemců, kteří přišli zjistit, jestli právě zrovna nepotřebují tu skleničku, ten obraz, tu knížku, to kolo, tu halenku a tak dále.


Zboží bylo opravdu různorodé, jak to na blešáku bývá. Koupit bylo možné třeba i sekačku na trávu, dětskou sedačku na kolo, gramofonové desky nebo deskové hry. Někteří si dokonce dopředu na našich sociálních sítích, kde jsme zveřejnili malou ukázku z nabídky prodejců, vyhlédli konkrétní kousky, pro které si přijeli. Až z toho bylo i mrzení, že vybrané hrnce zmizely rychleji, než je paní stihla najít. Pravidlo kdo dřív přijde, ten dřív kupuje, se zkrátka potvrdilo. A došlo i na smlouvání o ceně a slevy před zavíračkou. Komu při nakupování vyhládlo, dal si výborný slaný koláč nebo banánový chlebíček a nejen že tak neodcházel domů s prázdnýma rukama, ale ani s prázdným žaludkem.


První ševětínský blešák se povedl nad očekávání, moc rádi jsme viděli váš zájem a můžeme snad už prozradit, že to nebylo naposledy, kdy jsme takhle bleškovali. I z vašich reakcí soudíme, že další termín bude třeba! Mnozí běželi třídit své domácí poklady rovnou. Tak do toho, ať je zase z čeho vybírat! Na viděnou příště! A kdybyste chtěli atmosféru trhů zažít dříve, už 2. dubna nás čeká první letošní ševětínský trh pod kostelem! Naše tradiční akce bude tentokrát ve velikonočním duchu, těšíme se na vás!



106 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page