Ševětínský trh pod kostelem tentokrát přinesl velikonoční atmosféru!
top of page
  • Obrázek autoraŠevětín žije!

Ševětínský trh pod kostelem tentokrát přinesl velikonoční atmosféru!

Byli jste s námi druhou dubnovou neděli na ševětínském náměstí? Že ne? Tak si pojďte přečíst, o jakou událost jste přišli!


Zdejší náměstí bylo již po šesté místem konání farmářského trhu, který pro vás pořádáme od jara roku 2020. Jelikož jsme museli kvůli covidovým restrikcím zrušit vánoční jarmark, na ten jarní jsme se všichni obzvlášť těšili. Nevíme, jak vám, ale nám už pomalu docházely zásoby džemů, koření, medu, sirupů, kávy nebo sádla.


Počasí se předvedlo ve všech svých podobách, ukázalo se jak sluníčko, tak se nám nad hlavami chvilkami divoce proháněly i sněhové vločky.


Protože chyběl pouhý týden do Velikonoc, mohli jste na trhu pořídit třeba pomlázky, jarní kvítí, tematické cukrovinky nebo velikonoční dekorace. Kromě hvězdných stálic se na trhu předvedli také nováčci, například paní Iveta Pečenková s keramikou, Ateliér Arwenka s lněnými výrobky, Pavla Thürová z Drahotěšic s dřevěnými dekoracemi, Blatenská ryba, svíčky a kosmetika S&N Soni Peškové ze Ševětína nebo paní Klečková z Vitína s výrobky z vlny. A kdo že jsou ty naše osvědčené stálice? Skvělé pochoutky přivezla například Farma Vlkov, Království dortů, Food truck, Džemy z Mazelova, Espresso bar bratří Leštinů nebo Kozí sýry z Ponědraže. Z nepotravinových tradičních stánků opět dorazili vitínští zahradníci, Kočků se svou keramikou a topinkami nebo voňavá Levandulová.


Ani tentokrát jsme nezapomněli na kulturní vložku, o kterou se s radostí postaraly děti z Blaťáčku společně s divadlem Já to jsem sourozenců Marčíkových.


Možná jste si už zvykli na přítomnost kasičky na drobné příspěvky ve prospěch fungování našeho spolku a pořádání nových akcí. Tentokrát jsme veškeré příspěvky darovali organizaci Člověka v tísni na konto SOS Ukrajina. Ze srdce děkujeme vám všem, kdo jste přispěli.


Doufáme, že jste si s námi náležitě užili nedělní dopoledne a že si můžeme s čistým svědomím říct, že se nám spolu s vámi povedlo Ševětín probudit ze zimního spánku. Těšíme se na viděnou při letním farmářském trhu!



122 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page