Tajuplná svatojánská noc spojila ševětínské ženy
top of page
  • Obrázek autoraŠevětín žije!

Tajuplná svatojánská noc spojila ševětínské ženy

Podporovat společenský život obce a oživovat krásné zvyky a tradice - i to je cílem našeho spolku, a proto jsme přišli s nápadem Svatojánského tvoření. V předvečer svátku sv. Jana se ženy ze Ševětína i okolí sešly na školní zahradě, aby si užily krásný čas plný kreativity a zábavy.


Tvořily jsme z živých květin, které jsme si samy přinesly nebo nasbíraly v přírodě. Vznikaly tak nádherné dekorace jako jsou věnečky na hlavu, květinové kytice nebo ozdoby na stůl. Bylo skvělé vidět, že byť má každá z nás jiný styl a vkus, všechny jsme si vzájemně pomáhaly a obdivovaly naše výtvory. Svatojánská noc v sobě skrývá určité kouzlo, které jsme viděly především v tom, že se sešly ženy všech věkových kategorií - od malých holčiček po babičky, a všechny jsme našly společnou řeč.


Na občerstvení jsme měly všechno možné od sladkých koláčů po slané chuťovky, vše domácí výroby. A to včetně výborné ořechovice od jedné z účastnic!


Večer jsme pálily svatojánský oheň, který je symbolem slunovratu a plodnosti. Předávaly jsme si staré pověry a zvyky spojené s touto nocí a přály si štěstí a lásku. Počasí nám vyšlo nádherně, bylo teplo a bez mráčku. Děkujeme, že s námi tvoříte tak krásné akce oživující tradice, rituály a přinášející pospolitost do naší obce.



17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page