Rybářské závody
top of page
  • Obrázek autoraŠevětín žije!

Rybářské závody

Aktualizováno: 27. 7. 2021

19. června náš spolek spolu s Mysliveckým sdružením Ševětín pořádal rybářské závody u Pazderáku. Myslivci nechali do rybníka v týdnu před soutěží navézt ryby, takže jsme se mohli těšit na zajímavou podívanou. Soutěžilo se nejprve v dětské kategorii. Celkem jedenáct malých závodníků bojovalo statečně do poslední chvíle o krásné ceny, které věnoval myslivecký spolek a Ševětín žije. Cen bylo dost pro všechny, takže se nikdo nemusel bát, že by domů odešel s prázdnou. Každý záběr byl pro děti i jejich doprovod velkým vzrušením, co teprve když se rybu povedlo vytáhnout na břeh a zapsat soutěžní centimetry! Nejvíc nachytaných centimetrů měl nakonec závodník ze Ševětína Vojta Roubínek a získal tak právo výběru první ceny, veliký potlesk a obdiv malých soupeřů.


Po vyhlášení vítězů mladší kategorie byl čas občerstvit se v našem stánku. Dospělí příznivci Petrova cechu vystřídali před polednem dětské závodníky. Motivací jim byly ceny, které věnovalo Rybářství Kaplice a Myslivecké sdružení Ševětín. Několik závodníků na svůj první úlovek muselo chvíli čekat, což ale nebyl případ manželů z Jindřichova Hradce, kteří tahali doslova jednu rybu za druhou. Tito závodníci se specializovali na malé rybky za použití titěrného háčku a malého červíka jako návnady. Nakonec obsadili první dvě místa s velkým náskokem před ostatními soupeři.


I přes velmi teplé a zdánlivě rybářsky nepříznivé počasí musíme na závěr shrnout, že závody byly další vydařenou akcí s příjemným sousedským popovídáním, rybářskými zážitky a nakonec i s poznáním nových rybářů a jejich fíglů. Děkujeme Mysliveckému sdružení Ševětín za jejich pomoc, bez které by se závody neuskutečnily, a také všem soutěžícím a přihlížejícím za to, že přišli a pomohli vytvořit krásnou atmosféru. Doufáme, že se nám v příštím roce povede na letošní ročník úspěšně navázat a posunout laťku o kousek výš. Petrův zdar!





43 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page