Letní Ševětínský trh pod kostelem nás překvapil podzimním počasím a představil nové prodejce
top of page
  • Obrázek autoraŠevětín žije!

Letní Ševětínský trh pod kostelem nás překvapil podzimním počasím a představil nové prodejce

Letní trh byl pro nás zárukou letního počasí, ale když jsme se v neděli 10. 7. 2022 v šest hodin ráno sešli pod kostelem, abychom začali s chystáním stánků pro prodejce, přivítal nás vydatný déšť. Vyměnili jsme tedy sandále za gumovky, nasadili pláštěnky a s prosebným pohledem směrem k temným nebesům jsme pokračovali v přípravách. Naše prosby byly vyslyšeny a se začátkem trhu ustal i déšť. Podzimní teploty sice zůstaly, ale to nás neodradilo a po skvělé kávě od bratrů Leštinů jsme se vydali ochutnat výbornou řemeslnou zmrzlinu od nováčka na trhu – Sweet Caffe Metropol. Na výběr bylo z několika druhů smetanových zmrzlin i sorbetů a můžeme potvrdit, že příchuť s názvem Merlot opravdu nebyla pro řidiče. 😊


Pod kostelem se to jen hemžilo návštěvníky, kteří měli ve svých proutěných košících květinový úlovek od ševětínské rodačky Kristýny. Pod svou značkou Z toho kvetu si pěstuje květiny na svém vlastním políčku a dokáže z nich vykouzlit dechberoucí vazby.


Dalším nováčkem, kterého jsme velmi rádi přivítali na našem trhu, byl Luděk Fiala s Hračkolnou. Se svými ručně vyráběnými dřevěnými hračkami zabavil malé i velké návštěvníky. Mezi další novinky patřili také farmáři ze Statku U Návarů a řemeslníci z Mýdlárny Na samotě u lesa.


O kulturní program se postaral kejklíř Slávek, který si připravil vystoupení Kašpárek a dřevěný koník. Stánek našeho spolku Ševětín žije! byl také hojně navštěvován, ať už za účelem nákupu snídaňových houstiček, nebo diskuze ohledně naší kandidatury do zastupitelstva.


Letní ševětínský trh pod kostelem se celkově vydařil a my se už moc těšíme, až se společně potkáme na tom dalším, který chystáme na 18. září.



109 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page