Koronavirus - ten co kazí zábavu, ale také ten, co odkrývá lidskost
top of page
  • Obrázek autoraŠevětín žije!

Koronavirus - ten co kazí zábavu, ale také ten, co odkrývá lidskost

Náš spolek pro Vás připravoval na rozjezd řadu zajímavých akcí, ale ani ve snu nás nenapadlo, že je budeme muset na nějakou dobu odložit a začít něčím docela jiným.

Zrušení kulturních, zábavních a spousty dalších akcí se dotklo nás všech. Zábava holt nějakou dobu nebude, a i když se to nelíbí asi nikomu z nás, sranda prostě musí stranou.

 

Koronavirus, způsobující akutní nemoc dolních cest dýchacích COVID-19, je zákeřný hlavně v tom, jak snadno se mu daří šířit se nenápadně mezi námi. Krom toho, že nám tento zákeřný virus komplikuje život, má tato pandemie ještě jeden vedlejší, ale neméně důležitý aspekt. A to, že se ukazuje, že pospolitost a lidskost z nás ještě nevymizela. V celé republice se zvedla vlna solidarity a sounáležitosti. Krom obrovského množství dobrovolníků ve veřejném sektoru, kdy dobrovolníci pomáhají doplňovat zboží do regálů, studenti zdravotních oborů pomáhají v nemocnicích, jiní dobrovolníci pomáhají starším lidem zajišťovat nákupy a takto můžeme pokračovat dále, velmi důležitá je také iniciativa #rouskyvsem.


Protože máme tu možnost, připojujeme se i my k této celorepublikové iniciativě.

Již jsme předali první roušky do lékárny v Ševětíně, jsme v kontaktu s lékaři ze zdravotního střediska a pokračujeme dál. Ozvala se nám spousta lidí, kteří se chtějí přidat a podpořit nás, ať šitím nebo poskytnutím materiálu. Velmi děkujeme a jsme hrdí, že si lidé v dnešní době stále umí pomoci.


Pokračujeme, protože to má smysl. Společně to zvládneme!!!





48 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
Příspěvek: Blog2_Post
bottom of page